Help mee! Red de Bij!

“If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have four years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man”.

Einstein

Bijen zijn onmisbaar. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze van levensbelang zijn. De bij is namelijk verantwoordelijk voor de bestuiving van bijna 90 procent van de bloeiende plantensoorten in het wild en voor meer dan 75 procent van onze belangrijkste gewassen. Bestuiving maakt het mogelijk dat planten vruchten kunnen dragen en zich kunnen voortplanten. Zouden er geen bijen zijn, betekent dat niet alleen dat we ons lepeltje honing in de thee moeten missen. Zonder bijen komt onze hele voedselproductie en daarmee onze voedselzekerheid in gevaar.

Helaas gaat het wereldwijd slecht met bijen en andere bestuivende insecten, zoals vlinders. Door onder andere bestrijdingsmiddelen in de landbouw wordt op dit moment meer dan 40 procent van de bijensoorten met uitsterven bedreigd. In Nederland is dat zelfs meer dan de helft. Eigenlijk zit er dus maar een ding op: we moeten ze helpen!

Burt's Bees Baby steunt door middel van produceren met bijvriendelijke ingrediënten en de verkoop van hun producten wereldwijd al enkele projecten die zich inzetten voor de bij. Bee Honest cosmetics steunt met de verkoop van haar skincare producten ook nationale projecten die zich hard inzetten voor de bij! Wij hebben daarom ook besloten deze producten in onze collectie op te nemen! Niet alleen zijn ze uiterst zacht voor de zachte en tere huid voor uw kleine. Ze zijn ook nog eens gemaakt van enkel natuurlijke en bij-vriendelijke ingrediënten en met de opbrengst van de verkoop worden nationaal en internationale projecten gesteund die zich hard inzetten voor het voortbestaan van de bij! 

Hiernaast kunt u zelf nog een extra steentje bijdragen! In samenwerking met de Bee Honest Cosmetics geven wij bij elke bestelling die u plaatst bij ons een zakje biologisch bloemenzaad van hun mee. U kunt deze zaden planten in bijvoorbeeld uw eigen tuin of op uw balkon. U zorgt hiermee voor een plek waar bijen hun nectar en stuifmeel kunnen halen.

 Zo moet u zaaien:

  • Zoek een zonnig stukje grond waarvan u weet dat er niet gemaaid wordt.
  • Zorg dat de grond die u gaat inzaaien vrij is van begroeiing. Vergeet niet om goed alle wortels weg te halen. Planten concurreren met elkaar om voedingsstoffen en zonlicht, en u wilt natuurlijk dat uw zaadmix wint.
  • Maak de grond een beetje los. Doe dit maar een paar centimeter diep.
  • Strooi uw zaden uit. Zaai zuinig, een zakje is meestal al genoeg voor 1m2. Strooi ook een beetje tuinaarde voor extra voeding.
  • Stamp de grond licht aan.
  • Houd de maanden na het zaaien goed in de gaten wat er gebeurt.
  • Deel uw bloemenzee met ons en uw vrienden op Instagram en Facebook

Namens ons, Bee Cute, Bee Honest Cosmetics en natuurlijk de bijen in Nederland, veel succes en alvast heel erg bedankt!